Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Interlude 1 - Η Γέννηση του Κύβου

Ο Κύβος βρίσκεται στην καρδιά του Boxhall. Το παγκόσμια γνωστό σύμβολο της πόλης που κάνει μια κίνηση κάθε ώρα, αποτελεί τον πόλο έλξης όλων των τουριστών αλλά και των κατοίκων της πόλης. Ακόμα όμως και για τους κάτοικους, ο ίδιος ο Κύβος παραμένει ένα μεγάλο αίνιγμα. Πολλοί μύθοι ακούγονται για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που λυθεί ο Κύβος, αλλά ίσως είναι το μεγαλύτερο μυστήριο που πήρε μαζί του ο ιδρυτής της Πόλης, ο Leo De Stino, την ημέρα που εξαφανίστηκε. Ακόμα και η εξαφάνιση του αποτελεί ένα μεγάλο αίνιγμα για τους ιστορικούς του Boxhall που επέμεναν πως η γέννηση του Κύβου θα έδινε τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτηματικά. Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε την περίφημη γέννηση του Κύβου.
Όταν έφτασε ο Leo De Stino στην κοιλάδα του Paradise Plain, μαγεύτηκε από την ομορφιά του τοπίου. Αποφάσισε πως εκεί θα ιδρύσει την πιο ισχυρή πόλη στον κόσμο. Αυτό που παραξενεύει όμως όλους τους ιστορικούς είναι το γεγονός πως πριν φτιάξει οτιδήποτε, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να κατασκευάσει τον περίφημο Κύβο. Είχε δώσει την εντολή πως τίποτα δεν θα συνεχίσει αν δεν κατασκευαστεί και μπει σε λειτουργία ο Κύβος. Λέγεται ότι κατά την ολοκλήρωση του, ο Leo De Stino ζήτησε απ’ όλους να αποχωρήσουν για να βάλει το τελευταίο κομμάτι του. Έτσι, ποτέ κανείς δεν έχει δει τον Κύβο να είναι λυμένος πέρα από τον ίδιο τον εμπνευστή του. Πρόσφατα βρέθηκαν κάποιες παλιές φωτογραφίες με την κατασκευή του Κύβου, όμως οι ιστορικοί δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ποιο είναι το μυστικό που κρύβει η λύση του.







Όλα τα υπόλοιπα χάνονται στην ομίχλη της συνωμοσιολογίας. Κάποιοι λένε ότι το σημείο που επέλεξε να φτιάξει τον Κύβο δεν είναι τυχαίος, είναι ένας τόπος ισχυρής Δύναμης. Ο ίδιος ο Leo De Stino είχε δηλώσει πως «Ο Κύβος είναι το σύμβολο του Boxhall, αυτός η Δύναμη…». Το μόνο σίγουρο είναι πως το Boxhall αναπτύχθηκε με πρωτόγνωρη ταχύτητα: Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια έγινε η μεγαλούπολη που γνωρίζουμε σήμερα. Και ενώ όλα πήγαιναν καλά… μια μέρα ο Leo De Stino εξαφανίζεται! Επικράτησε πανικός στους κατοίκους του Boxhall αφού έχασαν τον ιδρυτή και τον δήμαρχο της πόλης τους που τόσο αγαπούσαν. Ο Leo De Stino παραμένει αγνοούμενος μέχρι και σήμερα. Κάποιοι λένε ότι τον δολοφόνησαν οι πολιτικοί αντίπαλοι του για το δημαρχείο της πόλης. Άλλοι λένε πως αυτοκτόνησε. Άλλοι πως το απήγαγαν οι εξωγήινοι. Άλλοι πως έφυγε σε άλλο μέρος του κόσμου. Φαίνεται όμως ότι το μυστικό του Κύβου χάθηκε μαζί του.
Κάποιοι όμως συνωμοσιολόγοι δεν συμφωνούν σε αυτό. Υπάρχει μια μικρή ομάδα ανθρώπων στο Boxhall που γνωρίζουν τα μυστικά του Κύβου από τον ίδιο τον Leo De Stino. H ομάδα ονομάστηκε ο Κύκλος των Χαμένων Κυβιστών, αλλά φυσικά δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη της πέρα από τις συνωμοσιολογικές θεωρίες.