Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Kεφάλαιο 1.1

Ξημερώματα στο Boxhall. Όλα τα φώτα  στους δρόμους και στις πινακίδες ήταν ακόμα αναμμένα, όμως και αυτά θα έσβηναν σε λίγη ώρα. Ο Πίτερ μέσα στο αυτοκίνητο, περίμενε μπροστά στο κόκκινο φανάρι και άλλαζε αδιάφορα τους σταθμούς στο ραδιόφωνο. Ήθελε κάτι πραγματικά χαλαρωτικό. Ήταν μέσα στην φρενίτιδα του Flashway και ήθελε πραγματικά να ηρεμήσει. Ήθελε πραγματικά να φτάσει στο σπίτι του και να ξαπλώσει με ηρεμία, να αδειάσει το κεφάλι του. Ήξερε όμως παρ’ όλα αυτά ότι στο σπίτι του, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από το Flashway. Η γυναίκα του θα τον περίμενε εκεί, και δεν είχε καμία όρεξη να ακούει πάλι τις φωνές της, τις ζήλιες της και τις υστερίες της. Το κινητό του χτυπάει και το σηκώνει αμέσως.
-Ναι; Ναι, φυσικά και τις έχω… Η γνωστή τιμή… είπε και το έκλεισε, ρίχνοντας όμως μια ματιά στην Πλατεία του Κύβου καθώς περνούσε από εκεί με το αμάξι. «Δεν ξέρεις ποτέ…» σκέφτηκε.

Πλατεία του Κύβου αυτή την στιγμή


Απογοητεύτηκε, έβαλε το τραγούδι που έπαιζε στο ραδιόφωνο στο τέρμα και γύρισε στις σκέψεις του. Ο Πίτερ και η Ελέν ήταν κάποτε το τέλειο ζευγάρι. Αν και οι δυο μεγάλωσαν στο Warden σε παράλληλους δρόμους, εκείνοι γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο. Ήταν ένας θυελλώδης έρωτας και όλοι ζήλευαν με το πόσο ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Πήγαιναν κάθε τόσο ξαφνικές εκδρομές στο Winterville για να περάσουν ρομαντικά μερικές μέρες χωρίς να το ξέρει κανείς, αφήνοντας τους πάντες να τους ψάχνουν στα τηλέφωνα σαν τρελοί. Τελειώνοντας το Πανεπιστήμιο αποφάσισαν ότι θέλουν να παντρευτούνε. Κανείς δεν σοκαρίστηκε από την είδηση. Άλλωστε ήταν το τέλειο ζευγάρι. Χρήματα όμως δεν υπήρχαν και δουλειά στο αντικείμενο τους δεν μπορούσαν να βρουν. Δεν το έβαλαν όμως κάτω. Η Ελέν δούλευε σαν σερβιτόρα στο New Town, ο Πίτερ δούλευε σε ένα ξενοδοχείο, και ενοικίασαν μια τρύπα στο Warden. Παρ’ όλες τις δυσκολίες παρέμειναν το τέλειο ζευγάρι που όλοι ζήλευαν. Και πάντα ονειρευόντουσαν να έχουν την τέλεια ζωή όμως η πραγματικότητα τσάκιζε τα όνειρα τους. Μια μέρα ένας φίλος του Πίτερ του πρότεινε να του μάθει τα μυστικά να γίνει παπαράτσι. Θα του μάθαινε αυτός τα κατατόπια του Flashway και που να πουλάει τις φωτογραφίες του. Ο Πίτερ δέχτηκε, έτσι και αλλιώς μια φωτογραφία του θα μπορούσε να αξίζει όσο μισθό παίρνει και στο ξενοδοχείο. Δεν πέρασε πολύς καιρός όταν με το φακό του αποθανάτισε την διάσημη τραγουδίστρια Τατιάνα Μος να φιλιέται στον δρόμο με έναν άγνωστο που φυσικά δεν ήταν η επίσημη σχέση της. Έγινε πανικός. Η φωτογραφία πουλήθηκε σαν χρυσός, ο Πίτερ επιτέλους κατάφερε να αγοράσει ένα διαμέρισμα στο Metropolitan και τα χρήματα για να γίνει ο γάμος όπως ακριβώς ονειρευόντουσαν. Και πράγματι, έγινε ένας τέλειος γάμος για το τέλειο ζευγάρι. Μετά τον γάμο όμως ήρθαν όλα τα προβλήματα και ανακάλυψε πως δεν υπάρχει το «τέλειο ζευγάρι».
Ο Πίτερ έσβησε το αυτοκίνητο, τράβηξε το χειρόφρενο και έμεινε λίγο στο σκοτάδι. Κοίταξε το διαμέρισμα του και πήρε μια βαθιά ανάσα. Ήθελε όσο τίποτα άλλο την γαλήνη, αλλά ήξερε ότι μπαίνοντας στο σπίτι δεν θα την έβρισκε. Κατέβηκε αργά, ανέβηκε την σκάλα, βάζει το κλειδί στην πόρτα και ανοίγει. Πίσω από την πόρτα περίμενε εκείνη.
-Πάλι με αυτή την πουτάνα ήσουν; Ρωτάει μα ο Πίτερ την αγνόησε. Έβγαλε την φωτογραφική μηχανή του και μπήκε στο δωμάτιο που χρησιμοποιούσε σαν γραφείο του, γεμάτο φωτογραφίες της. Η Ελέν τον ακολούθησε φωνάζοντας. Δεν μπορούσε να ακούσει τι λέει, άλλωστε είχε μάθει μετά από τόσο καιρό να αγνοεί τις φωνές της. Το μόνο που κατάλαβε ήταν ότι η Ελέν έσκισε μια φωτογραφία της Τατιάνας Μος από τον τοίχο και την έβριζε. Ο Πίτερ πήγε στην κρεβατοκάμαρα, γδύθηκε, ξάπλωσε στο κρεβάτι και προσποιήθηκε ότι κοιμήθηκε καθώς η Ελέν συνέχιζε να φωνάζει από πάνω του τα δικά της.


Συνεχίζεται...

2 σχόλια:

  1. Απαπαπα τί τραβάει το παλληκάρι.... Πρέπει όμως κι αυτός να δείξει λίγο περισσότερο ενδιαφέρον στο κορίτσι του, γιατί δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα, τους βλέπω να τραβιούνται στους τέλειους σύμβουλους γάμου.... Καλή αρχή, για τους ήρωες του Boxhall, αν και καλή δεν την λες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πια το τέλειο ζευγάρι, είναι και αυτό από μόνο του μια καλή αρχή... Ευχαριστώ για τις ευχές!

      Διαγραφή