Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Κεφάλαιο 1.4

Μέσα στην νύχτα, οι ουρές έξω από όλα τα δισκοπωλεία της πόλης είχαν γίνει τεράστιες. Μικροί και μεγάλοι είχαν στηθεί για ώρες περιμένοντας υπομονετικά να ανοίξουν έκτακτα τα μαγαζιά για το πιο μεγάλο μουσικό γεγονός της χρονιάς. Η Τατιάνα Μος έβγαζε τον  καινούριο της άλμπουμ. Τα πιο μεγάλα τηλεοπτικά συνεργεία όπως το BH News24 έκαναν ρεπορτάζ στο πιο μεγάλο δισκοπωλείο της πόλης, το Albumworld, κοντά στην πλατεία του κύβου.
-Πόσες ώρες περιμένετε στην σειρά; Ρώτησε με χαμόγελο η δημοσιογράφος του BH News 24, Μιράντα Σοββόν, τον  πρώτο στην σειρά.
-Περίπου 2 μέρες! Απάντησε ο τύπος γύρω στα 30. Φορούσε ένα μπλουζάκι από το τελευταίο τουρ της Τατιάνας και ένα καπελάκι που είχε υπογράψει πάνω εκείνη.
-Πόσο καιρό είστε φαν; Ρώτησε ξανά η Μιράντα
-Από τότε που ξεκίνησε, 10 χρόνια τώρα! Είναι απλά η καλύτερη! Απάντησε καθώς από πίσω του τον έσπρωχναν άλλοι φαν και χαιρετούσαν την κάμερα.


Πίσω στο αμάξι του Πίτερ, δεν είχε ανταλλάξει ούτε κουβέντα με την Ντεμπόρα. Το μόνο που ακουγόταν ήταν το ραδιόφωνο συντονισμένο στο Beatbox. Καθώς περνούσαν έξω από το Albumworld η Ντεμπόρα κοίταξε όλο αυτό τον κόσμο που είχε μαζευτεί.
-Μα τι γίνεται εδώ; Ρώτησε γεμάτη περιέργεια.
-Σήμερα βγαίνει το καινούριο άλμπουμ της Τατιάνας Μος. Απάντησε ο Πίτερ αδιάφορα.
-Σταμάτα λίγο!
Ο Πίτερ σταμάτησε το αμάξι και κοίταξαν μαζί το πλήθος που είχε μαζευτεί. Υπήρχε μια ανησυχία στον κόσμο, μια ανατάραξη, και ξαφνικά μια μαύρη λιμουζίνα σταμάτησε μπροστά. Ξαφνικά έσπευσαν από παντού φωτογράφοι καθώς η Τατιάνα κατέβαινε από την λιμουζίνα και χαιρετούσε το πλήθος, συνοδευόμενη πάντα από τον Παύλο Μιτρόφ. Έσκασε έτσι «μη προγραμματισμένα» για να υπογράψει σε μερικούς τυχερούς το νέο της άλμπουμ.
-Δεν το πιστεύω! Είναι η Τατιάνα Μος! Αναφώνησε με έκπληξη η Ντεμπόρα.
-Σου αρέσει η Τατιάνα;  
-Ναι, τραγουδούσα, γι’ αυτό και μετακόμισα στο New Town, ήθελα να γίνω σαν και εκείνη.
-Τραγουδούσες; Δεν τραγουδάς πια; Και πως βρέθηκες να…
-Κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν. Διέκοψε τον Πίτερ απότομα η Ντεμπόρα. Ξεκίνα τώρα! Συνέχισε και τράβηξε μια τζούρα από την πίπα της.
Ο Πίτερ ήξερε πολύ καλά τι εννοούσε. Δεν ήταν η μόνη που ήθελε να γίνει σαν την Τατιάνα Μος. Ο δρόμος για το Flashway δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Πρέπει να έχεις τις σωστές γνωριμίες και να είσαι έτοιμος να πουλήσεις την ψυχή σου στον διάβολο. Που να βρει ένα νέο κορίτσι τα μέσα για να πραγματοποιήσει αυτό που θέλει; Ο Πίτερ άρπαξε την φωτογραφική μηχανή από το πίσω κάθισμα.
-Κατέβα. Είπε στην Ντεμπόρα ανοίγοντας βιαστικά την πόρτα να βγει έξω.
-Μα τι λες; Είσαι τρελός; Μπες μέσα!
Ο Πίτερ πήγε από την μεριά της Ντεμπόρα και της άνοιξε την πόρτα τραβώντας την έξω.
-Σήμερα θα γνωρίσεις την Τατιάνα Μος!
-Μα πως… πήγε να ρωτήσει η Ντεμπόρα αλλά ήδη την είχε τραβήξει μέσα στο πλήθος από το χέρι.
Η Τατιάνα είχε μπει ήδη στο κατάστημα και οι πόρτες άνοιξαν. Το πλήθος μπούκαρε με πανικό και έτρεξαν κατευθείαν στα ράφια και στην Τατιάνα που γύρω της είχε σταθεί η προσωπική της ασφάλεια. Μέσα στο στριμωξίδι, ο Πίτερ έψαχνε τρόπο να φτάσει κοντά στην πόρτα κρατώντας σφικτά από το χέρι την Ντεμπόρα. Ξαφνικά πρόσεξε τον Παύλο στην πόρτα.
-Παύλο! Φώναξε ο Πίτερ σηκώνοντας το χέρι. Ο Παύλος, που άκουσε το όνομα του, κοίταξε γύρω στο πλήθος. Είδε το σηκωμένο χέρι του Πίτερ και σήκωσε το χέρι του σαν απάντηση να περιμένει. Δεν περνάει πολύ ώρα και έρχεται ο Παύλος με την βοήθεια μερικής προσωπικής ασφάλειας στον Πίτερ.
-Πίτερ! Τι χαρά! Τι σε φέρνει από εδώ; Φώναξε στο αυτί του Πίτερ
-Η κοπέλα θέλει να γνωρίσει την Τατιάνα!
Ο Παύλος κοίταξε την Ντεμπόρα, χαμογέλασε και έσκυψε πάλι στο αυτί του Πίτερ
-Ωραία επιλογή, πόσα παίρνει; Τελοσπάντων, ακολουθήστε!
Με την βοήθεια πλέον της ασφάλειας, οι τρεις τους έφτασαν μπροστά στην Τατιάνα που τελείωνε την υπογραφή σε ένα άλμπουμ. Μόλις είδε τον Πίτερ σηκώθηκε όρθια.
-Πίτερ! Τι ωραία έκπληξη! Είπε φιλώντας τον στον αέρα. Βλέπεις τι γίνεται; Θα σκίσει το άλμπουμ! Συνέχισε βλέποντας την Ντεμπόρα που κρατούσε σφιχτά το χέρι του Πίτερ. Φαινόταν χαμένη, γινόταν όλα τόσο γρήγορα για εκείνη. Η Κοπέλα; Ρώτησε η Τατιάνα.
-Από εδώ η Ντεμπόρα, είναι θαυμάστρια σου, τραγουδούσε κι’ όλας!
-Χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω! Είπε η Ντεμπόρα απλώνοντας το χέρι της. Η Τατιάνα την κοίταξε με ένα σνομπ ύφος από πάνω μέχρι κάτω. Χαμογέλασε υποκριτικά, όπως σε όλους άλλωστε, και της έδωσε το χέρι της. Έσκυψε στο αυτί του Πίτερ.
-Σοβαρά Πίτερ; Πουτάνα πολυτελείας; Εγώ είμαι πολυτελείας και δεν θα σου πάρω χρήματα…
-Η Ντεμπόρα ήθελε να σε γνωρίσει. Να σας βγάλω μια φωτογραφία μαζί;

-Μα φυσικά… Είπε η Τατιάνα και πόζαρε μαζί με την Ντεμπόρα στον φακό του Πίτερ. Και αφού είσαι φίλη του Πίτερ, θα σου κάνω δώρο το νέο μου άλμπουμ… 

4 σχόλια:

  1. Ναι, μπορεί ο BeatBox να είναι ο καλύτερος ραδιοφωνικός σταθμός του Boxhall, αλλά ο Πυξίδα 101 fm είναι ο καλύτερος στο Άργος!
    Να παινέψουμε το "σπίτι" μας, όχι τίποτε άλλο, μα να μην πέσει και μας πλακώσει!

    Είχα επισκεφτεί εδώ και αρκετές ημέρες αυτή την πόλη, αλλά μόλις διάβασα προσεκτικά από την αρχή τα κεφάλαια.
    Δεν είχα προκάνει τόσο καιρό!
    Έμεινα ενθουσιασμένη και περιμένω εναγωνίως τη συνέχεια!

    ΥΓ. Ωραιότατες και οι μουσικές σου επιλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλώς ορίσατε στο Boxhall! Είμαι σίγουρος ότι ο Πυξίδα 101 είναι ο καλύτερος στο Άργος! Με μια αίτηση στο δημαρχείο μπορείτε να εγκαταστήσετε κεραίες στα βουνά Snowcall.
      Ευχαριστούμε και για τα καλά σας λόγια, ευελπιστώ ότι θα συνεχίσει να γυρίζει ο Κύβος και να τον παρακολουθείς με ενδιαφέρον!

      Διαγραφή
  2. Κι εγώ πυξίδα, 10-12π.μ. καθημερινά, στο http://piksida.gr/.
    Εξαιρετικές οι μουσικές επιλογές, αλλά τα σχόλια είναι ακόμη καλύτερα....

    @Λέο: Το έχει η μοίρα, οι Ντεμπόρες να ψάχνουν τον διάβολο να του πουλήσουν την ψυχή τους και να καταλήγουν να πουλάν το κορμί τους στον κάθε τυχαίο παπαράτσι... Έρμη φτώχια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή